Mocht je een voorkeur hebben voor gedempte, conservatieve kleuren, dan is 2019 misschien niet helemaal jouw jaar.

De visuele specialisten bij Venngage hebben een spetterende infographic opgesteld die voorspelt welke designtrends de rest van dit jaar zullen bepalen. Enkele van de opmerkelijke punten bespreken we hieronder, je kunt het hele artikel van Venngage hier lezen.

Levendige tinten knallen eruit.
Het artikel zegt: “Als merken proberen aandacht te trekken en meer op te vallen ten opzichte van de concurrentie, worden levendige kleurenpaletten steeds populairder.” Bescherm je ogen, mensen.

Bron: venngage.com

Sterke typografische aandachtspunten.
Eenvoudig strak en makkelijk leesbaar is niet langer meer de regel. Ook als je klanten met mobiele devices werken. Venngage stelt voor om grote, gewaagde en toch leesbare lettertypen te gebruiken die goed uitkomen op smartphones.

Dynamische en gedetailleerde handgetekende illustraties.
Probeer meer aandacht te besteden aan originele kunst en handgetekende illustraties om de aandacht te trekken dit jaar. Een goede ontwerper of begaafd tekenaar is goud waard. Je krijgt de meeste aandacht wanneer je de opvallendste, overtuigendste of origineelste kunstwerken laat zien.

Bron: venngage.com

Authentieke en echte stockfoto’s.
Zou dit het jaar kunnen zijn dat we de ondergang zien van de professionele bedrijfsfotografen etc. Venngage voorspelt dat we “meer stockfoto’s zullen zien die eruitzien alsof ze zijn genomen met iemands telefoon of persoonlijke camera.”. Dus minder professioneel en meer authenticiteit.

Bron: venngage.com

Bekijk de rest van Venngage’s handige infographic voor meer informatie.